woensdag 23 augustus 2017

Zomers blauw


Deze zomer had ik het voorrecht een lange reis te maken van Los Angeles naar Vancouver. Meer dan tweeduizend kilometer langs de westkust van Californië naar Canada. Met de auto en met de trein – en met man en kinderen. Een reis waar je de tijd voor neemt.

In Los Angeles ben je al snel getuige van filmopnames. Hemelsblauwe luchten en een Mexicaans biermerk.
Downtown Seattle

 Vanaf het begin van onze vier weken durende reis keek ik uit naar de eindbestemming. Dat kwam zo. Vorig jaar had ik het plan opgevat om voor een werkstuk vilt te verven met indigo. Onbekend als ik was in de wereld van het stofverven, duizelde het mij van de termen. Houvast vond ik bij de overzichtelijke handleiding voor indigoverven op een blog van Maiwa. Het werk met de indigo viltstukken hing op de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde van vorig jaar, bij de eindpresentatie van Quilten Speciaal 13.

het bubbelend indigovat
en de in gradaties geverfde viltstukken

Hoe leuk is het dan om in de gelegenheid te zijn om de ‘voorraadwinkel voor handwerkslieden’ van Maiwa te bezoeken op Granville Island in Vancouver. De kleine winkel heeft naar eigen zeggen het grootste aanbod natuurlijke verfstoffen in Noord-Amerika. Ik keek mijn ogen uit. Bekende en onbekende verfstoffen van over de hele wereld staan in poedervorm klaar op de plank. Meekrap, wegedoorn, kamille, guldenroede en wouw, maar ook quebracho en tara uit Zuid-Amerika en kamala uit Azië. Ik hield mijn buit beperkt tot een sjaal van biologisch katoen en vers potje indigo. Dat wordt een mooi shiboriproject voor de laatste vakantiedagen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk Elise, ik ben deze zomer ook in Vancouver bij Maiwa geweest! Ik kwam er toevallig na een bezoek aan de quiltwinkel The Cloth Shop op Granville Island.
Margreet

Christel Sins-Camp zei

Ik heb het ook 'ns geprobeerd, maar het was absoluut geen succes. Dus hou ik het bij synthetische verf uit potjes!

Een reactie posten