woensdag 22 maart 2017

Promotie en marketing van jezelf

Op de eerste bijeenkomst na onze doorstart als teQStiel kwam onze mentor Marjoke Staal met de vraag: "wat zie je als je jezelf googled en wat zou je willen (laten) zien?". Een interessante vraag waar ik thuis mee aan de slag ben gegaan.

Ik zag vooral plaatjes van mijn oude blog, wat ik ooit als naslagwerk voor mezelf begonnen was. En een klassenfoto van groep 8, waarschijnlijk geplaatst door één van mijn oud-klasgenoten.
Maar wat zou ik nou willen laten zien aan de wereld?

Het antwoord is eenvoudig: zo veel mogelijk van mijn bezigheden op (art)quilt- en textiele kunst gebied. Dus begonnen met het onderzoek om mezelf zo goed mogelijk te presenteren.

Allereerst mijn oude blog afgesloten en een nieuw blog "Chriss Cross Textile Art" op poten gezet. En daarbij een logo verzonnen.Dan moet dat blog natuurlijk ook nog de wereld in geslingerd worden. Facebook is daar erg geschikt voor. Ook die account had een opfrisbeurt nodig, met hetzelfde logo en dezelfde achtergrond.

En toen kwam de afweging om een website te bouwen of toch een webwinkel, waarbij gelijk kleine textielwerkjes gekocht kunnen worden. Na veel wikken en wegen een gratis winkeltje gestart bij Mijn Webwinkel. Ook daar moest een pakkende naam voor komen èn een ander logo: Kunst per post.


Nou klinkt het heel simpel om een webwinkel te starten, maar de realiteit is iets anders. Het moet juridisch goed in elkaar zitten om claims en boetes te voorkomen. Daarnaast moet het ook een veilige omgeving zijn voor persoonsgebonden gegevens en betalingen. En dan de webwinkelterminologie: SEO, SSL, USP's, ACM, header en footer, tagline, link building...
Gelukkig heeft mijn grote vriend Google mij daarbij ontzettend goed geholpen 😏

Om nog meer plaatjes wereldwijd bekend te maken heb ik alle producten (met links, want link building is heel belangrijk) ook op Pinterest geplaatst. En natuurlijk heb ik ook een LinkedIn-account.

En dan zijn er altijd weer nieuwe kanalen om te ontdekken...

6 opmerkingen:

Janny de Roo zei

ziet er goed uit !!

Bernadette zei

Komt nog heel war bij kijken, maar op de goede weg lijkt me.

jeanette zei

Heel gedegen onderzoek en uitwerking, Christel. Ziet er heel goed uit.

Liesbeth Wessels zei

Goede oefening ik heb ook even gegoogled. Blijken er meer mensen net zo te heten als ik. Ik zal ook eens over vernieuwing gaan nadenken....

Jo Huijsman zei

Super bezig Christel, teQStiel waardig.

Petra Kooij zei

Hi Christel mooie lijst, werk aan de winkel:-))
Als je me zoekt dan ben ik ff digitaal druk bezig...

Een reactie posten