woensdag 15 maart 2017

teQStiel over art quilts, textielkunst en nog veel meer

Wie zijn wij

Onze groep teQStiel is ontstaan uit de groep Quilten Speciaal 13
Dit tweejarig specialisatie traject in de lijn van het experimenteel werken wordt door het Quiltersgilde georganiseerd en het getal 13 staat voor de 13e keer.  In september 2016 hebben wij de opleiding afgesloten met een presentatie van onze afstudeeropdrachten.Er was een klik en al vrij snel hadden wij het duidelijk, het uitreiken van het certificaat zou voor ons niet het einde zijn. Dus in het laatste half jaar werd naast  het afstuderen gedacht aan hoe nu verder en hoe gaan wij het aanpakken.

Als eerste hebben wij een naam bedacht en een logo.
Onze naam  teQStiel is een verwijzing naar textiel, de passie van alle leden en de letters QS (Quilten Speciaal) verwijst naar onze roots.
Een coach

Het werken onder de vleugels van Quilten Speciaal was comfortabel en wij hadden wel door dat het verder gaan op eigen kracht niet echt makkelijk zou zijn. Daarom hebben wij Marjoke Staal gevraagd om ons te coachen.

Inmiddels zijn wij nu  een half jaar aan de slag en zijn drie keer bij elkaar geweest om de resultaten van waar wij aan werken te bespreken.

Natuurlijk is er dan ook altijd een vergadermoment over de ins en outs van teQStiel en inmiddels hebben wij een huishoudelijk reglement, een visie en een PR plan.

PR

Nu zijn wij zo ver dat onze website  klaar is. Hierop staat de informatie over wie wij zijn en wat wij doen.  Vanaf nu schrijven wij iedere woensdag op dit blog over ons project "Droomkamer" en de verdere avonturen van teQStiel.  Op termijn gaan wij ook nog iets met Facebook doen.

Tentoonstelling

Ook willen wij dit jaar nog een kleine tentoonstelling organiseren om alvast wat ervaring op te doen voor de geplande  tentoonstelling in juni 2018 op een super locatie, maar daar over later meer.

Genoeg uitdagingen dus en zeker meer dan de moeite om teQStiel te gaan volgen.

3 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Wij zijn goed bezig!

A.M. Kiewied-Bonthuis zei

Ik wens jullie veel succes.

Nienke zei

Heel goed bezig, leuk hoor om mee te lezen, kijk nu al uit naar volgend jaar, jullie expositie!

Een reactie posten