woensdag 7 februari 2018

PLANNEN GENOEG

Over enkele maanden is de tentoonstelling in Groningen. 
Ook ik probeer werk te maken wat daar te zien zal zijn maar hoewel er veel plannen zijn, wil de uitwerking ervan nog wel eens moeilijk zijn. Waarschijnlijk maak ik het mezelf te moeilijk.
De ervaring leert dat ik onder druk ineens heel productief kan zijn dus ik blijf hopen op mooie resultaten.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door: landkaarten, landschappen en de natuur. Daarmee wilde ik aan het werk. De eerste werkstukken lijken daar ook op. De inspiratie komt vooral van oude kaarten zoals deze:
Ooit heb ik een quilt gemaakt van het Linge landschap. Het is toen het logo geworden van "De Lingelappers. Hieronder een variatie ervan:Afgelopen zomer reisden we door de Balkan. Dominant aanwezig is dan de Donau. We zijn er heel wat keren langs gereden en over bruggen gegaan. We hebben zelfs een paar primitieve pondjes gebruikt waarbij ik me afvroeg of we heelhuids de overkant zouden halen.
Dat grote en machtige water heb ik proberen weer te geven op verschillende manieren. Degene die ik meegenomen heb de laatste keer van onze bijeenkomst was een hele klus, nog niet helemaal af maar geeft wel weer wat ik voor ogen had.
Hieronder een tip van de sluier:

Komt u ook in juni naar de tentoonstelling in de Molen in Kantens tijdens het Quiltfestival?

1 opmerking:

Christel Sins-Camp zei

Je bent absoluut op de goede weg! Ik vind je rivier prachtig!

Een reactie posten