dinsdag 4 april 2017

Een avontuurlijk reis met veertien textielkunstenaars


Wij, teQStiel, gaan met z'n allen op ontdekkingstocht! Want hoe organiseer je, met veertien textielkunstenaars verspreid over het hele land, tentoonstellingen op geweldige locaties?

Wij zijn erg benieuwd wat de reis ons allemaal zal brengen en welke ontdekkingen we onderweg zullen doen. Enerzijds als groep en anderzijds als individuele kunstenaar. Tot dusver zijn er al aardig wat koud-water-vrees-momentjes geweest, maar het plezier en de kracht van de groep stimuleert enorm.

De komende weken zullen we onszelf introduceren, ieder op haar eigen wijze.

Als kind was ik altijd al in de weer met lapjes en draadjes. En rond mijn dertigste ben ik  begonnen met quilten en ontwerpen. Een boxkleed van fleece voor mijn neefje, vier logcabins aan elkaar, niet gehinderd door enige kennis:-) Daarna was het hek van de dam..... Voor meer informatie verwijs ik graag naar de website Petra Kooij.


On the edge           Petra Kooij      Mixed Media       60 x 85 cm
'On the edge'  heeft tijdens de Art Quilt Award 2015 een prijs gewonnen. Daar ben ik nog steeds erg blij mee! Deze artquilt wedstrijd wordt tweejaarlijkse gehouden in Duitsland. Dit jaar heeft de wedstrijd het thema 'Zoom'. Hier kun je alles vinden over deelname en inschrijven.Tijdens de Patchwork & Quiltdagen a.s. vrijdag 7 april, t/m zondag 9 april exposeer ik mijn werk. Voor de eerste keer een solotentoonstelling, super spannend! En er is nog meer veel te zien en te doen tijdens de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk. Kom je langs en een praatje maken?
..


 
 
Verder is mijn werk te zien tijdens Open Atelier Veere vrijdag 14 april t/m maandag 17 april.
Aan de Mini-textile art tentoonstelling nemen 52 internationale kunstenaars deel.
Aansluitend in de maand mei zullen de werkjes (maximaal 20x20x20cm) te zien zijn in de galerie van HAWAR in Oldeberkoop.
Een echte aanrader!

We laten je via dit blog meegenieten van onze avontuurlijke reis en zullen wekelijks verslag uitbrengen. Ga je met ons mee?


Petra Kooij3 opmerkingen:

A Hazekamp zei

Mooi verhaal Petra en goed bezig als textielkunstenaar.

Jo Huijsman zei

Top prestaties van een aktief teQStiel lid.

Christel Sins-Camp zei

Alle data genoteerd! Ik kom kijken!

Een reactie posten