woensdag 12 april 2017

Luctor et Emergo.

Ik heb geworsteld en ik kom boven. Jawel. Na wat computerproblemen overwonnen te hebben, heb ik nu dan eindelijk mijn blogbericht geplaatst. Hoewel ik niet uit Zeeland kom, is hun motto toch wel op mij van toepassing. Ook mijn projecten beginnen vaak met een hoop geworstel en plotseling doorbreek ik het wateroppervlak en lever ik een werkstuk af. Een van de andere leden van teQStiel heeft mij ook al eens gekscherend "onze kleine worstelaar" genoemd. Ik ben dol op textielkunst en ik vind het heel moeilijk.

De worsteling
Zo heb ik vandaag na weken in mijn hoofd worstelen dan ook een beslissing genomen. Mijn worsteling was, welk project voor welke tentoonstelling? Een luxeprobleem waar meer mensen mee worstelen, denk ik zo. De afspraak is dat wij ons volgend jaar officieel als groep presenteren. In de loop daar naar toe zijn er wel wat kleinere tentoonstellingen waar we ook aan meedoen, maar dan niet perse met de hele groep. Is het dan de bedoeling dat ik mijn beste werk voor de meest officiele tentoonstelling bewaar? Word ik geacht voor de andere tentoonstellingen minder goed werk af te leveren of moet ik mijn ontwikkeling stagneren? Van beide opties word ik niet vrolijk. En ondanks mijn geworstel, is mijn vrolijke inslag meer typerend voor mij. Wat dat betreft is mijn keuze niet moeilijk. Wanneer ik er niet vrolijk van word, "Doe het dan niet". Simpel zat. Maar wat doe ik dan wel?Het bovenkomen
Ik ben eruit. Ik heb knopen doorgehakt. Waarschijnlijk mis je nu mijn oplossingen. Geen nood, die komen hier op het blog wanneer het hun tijd is. Om toch iets te kunnen laten zien, laat ik je een stuk van het proces zien wat ik doe wanneer ik in mijn hoofd worstel. Ik ga dan andere dingen uitproberen om in mijn hoofd weer rustig naar de oppervlakte te drijven. En dat gaat het best wanneer ik niet te hard spartel.

Hier heb ik een lapje zijde geverfd. Niks speciaals, gewoon mijn eerste lapje zijde geverfd.

Om mijn kennis te vergroten, volg ik op tv diverse kunstprogramma's. Ik maak aantekeningen en schetsjes van landschappen op tv.

Hier ben ik met een soldeerbout aan de gang gegaan, om te kijken naar het effect van randjes afwerken met een soldeerbout,

in tegenstelling tot bijvoorbeeld modpodge. De keuze lijkt mij in dit geval duidelijk. De soldeerbout. 
Tot zover, Gerie.

4 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

En al dat geworstel brengt veel goeds, dus gewoon doorgaan Gerie.

els zei

Soms moet je ook gewoon tijd nemen om te experimenteren. Daar heb je dan later altijd weer baat bij. Succes.

Christel Sins-Camp zei

Wij van teQStiel genieten allemaal van jouw voor ons vaak hilarische gespartel! Maar volgens mij voel je je in de groep toch als een vis in het water!

Petra Kooij zei

Kunst het valt wel maar niet mee... En toch komt het goed:-))

Een reactie posten