woensdag 26 april 2017

Fascinatie voor textiel

In het voorstelrondje is het nu mijn beurt om te vertellen over mijn leven met textiel

Mijn jeugd
Als kind werd ik gefascineerd door de enorme hoeveelheid en de verschillende soorten stoffen in huis.
Mijn moeder naaide eindeloos gordijnen voor de woninginrichtingszaak die mijn vader en zij runden. Ze was enorm handig met naald en draad en uit de overgebleven stoffen maakte ze aan de lopende band jurkjes voor me.

Toen ik een puber werd, ontwierp ik mijn kleding zelf. Uit de hoeveelheid coupons zocht ik de stof die ik het mooiste bij mijn ontwerp vond passen en  vervolgens  naaide ik zelf mijn eigen ontwerp. Daardoor had ik  heel veel kleding in een eigen stijl.

En toen
In de loop der jaren is mijn interesse in textiel alleen maar gegroeid. Langzaam maar zeker begon ik naast het maken van kleding ook quilts  te maken. Voor mij was het de uitdaging om mijn eigen stijl ook hierin door te voeren.


Distel

Quilten Speciaal 13
Het smaakte naar meer en daarom wilde ik heel graag aan Quilten Speciaal  meedoen. Vooral  om mijn kennis op ontwerp gebied uit te breiden. De verdiepingsslag maakte dat het voor mij  twee leerzame en interessante jaren waren.

Kookboek  van mijn moeder
een Roest opdracht tijdens QS13


teQStiel
Het is fijn dat wij als groep verder zijn gegaan. Het met elkaar werken aan een gezamenlijk doel maakt dat ik mij blijf ontwikkelen. Op het moment ben ik gefascineerd door eco-print. Het lukt steeds beter en hieronder het resultaat.Hartelijke groet,
Anke Tilstra

1 opmerking:

A Hazekamp zei

Prachtige eco-print Anke.

Een reactie posten