woensdag 26 juli 2017

Gerie vertelt


En dan is het nu weer mijn beurt voor het blog. 
Op het moment ben ik eigenlijk helemaal niet bezig met werk voor teQStiel . Wel in mijn hoofd, maar niet met mijn handen. Mijn handen zijn bezig met het afmaken  van een werkstuk dat al een aantal jaren in de kast lag. Het is een mysteriequilt waar ik jaren geleden aan begonnen ben van twee bij twee meter. Ik word nog steeds heel vrolijk van de kleurcombinatie en de lapjes bij elkaar, maar ik ben er al zo lang mee bezig en ik heb mij in de tussentijd doorontwikkeld. Die quilt niet. Die ligt daar rustig mooi te wezen, maar niet af. Nu heb ik mijzelf ( en de groep) gestraft door eerst die quilt af te maken en dan weer door te kunnen gaan met mijn ontwikkeling. Dat was het idee. Maar zo zwart wit werkt dat toch niet. 


Nieuwe concepten
Ik ben in mijn hoofd steeds met iets anders bezig. Met nieuwe concepten (althans, voor mij dan), nieuwe onderwerpen, nieuwe technieken. Het afmaken van een quilt is leuk maar het verzinnen van nieuwe concepten, steeds een stap verder gaan, steeds het ”maar wat als……” Dat is nog veel leuker. Ik ben voor onze eerste grote groepsexpositie met een heel leuk onderwerp bezig, een regenplasboom,  maar in mijn hoofd was ik natuurlijk al weer aan het denken over de periode daarna. De regenplasboom is  mijn eigen idee, maar dat idee zou ik zonder hulp richting de regenplassen nooit gehad hebben. Zou het mij nog een keer lukken om uit een startidee, zo’n leuk eindidee te krijgen? Of eindidee, het is eigenlijk nog geen eindidee. Ik kan er nog meer kanten mee op. En dat wil ik ook. 

Nieuwe opdracht
Ondertussen hebben we toch al de aanzet voor een nieuw startidee gekregen. En dat is ook zo leuk. Daar heb ik ook al wat leuke tussenideeen voor. Jammer dat die ideeen niet met een standaard blik extra tijd komen.  Ik zou eigenlijk een legertje mensen zonder ideeen moeten hebben, die dan mijn ideeen voor mij uitwerken. 

Ja, dat is wat. En dan 500 jaar later, dan worden die werkstukken bekeken en dan wordt er bekeken of het werkstuk aan mijzelf toegeschreven kan worden, of aan iemand uit mijn atelier, of aan een volger…… Nou ja, ik maak geen schilderijen en ik heet niet Jeroen Bosch. En dat legertje mensen is er ook niet. Maar het atelier bijna. Daarna is het gewoon wachten op de rest. In de tussentijd maak ik dan zelf wat ideeen af. Eerst de draak. Dat is die mysteriequilt. Daarna verder met echt leuke dingen, waaronder de regenplasboom. En het nieuwe startidee. En eerlijk, die mysterie is helemaal geen draak, Ik ben er alleen te lang mee bezig en als ik te lang met een werkstuk bezig ben, vind ik het saai worden, hoe leuk het ook is. Maar goed, nog even doorbijten en dan alle eerder genoemde leuke werkstukken. Ik ga ze niet nog eens noemen, dan val ik in herhaling. Houd ik ook niet van. In serie werken? Interessant, maar met een hoog gevaar om saai te worden.

Hartelijke groet,
Gerie

1 opmerking:

Christel Sins-Camp zei

Staat het woord "saai" in jouw woordenboek?

Een reactie posten